keskiviikko 1. lokakuuta 2008

Shoppailua lähinnä

Olen käyttänyt eilisen ja tänäsen oikeastaan kokonaan shoppailuun. Eilen kävin ensin Ikeasta tyynyn, peiton ja pussilakanasetin, koska olen ottanut sen ensimmäisellä kerralla Ikeasta ostamani tyynyn jo omaan käyttööni. Peiton ostin, koska pelkään koko ajan, että tässä huoneessa tulee talvella tosi kylmä. Nyt mulla on se täkki, joka oli täällä valmiina, kaksi Ikeasta ostettua peittoa (mutta ne on molemmat aika ohuita) ja yksi viltti. Sekä minun että vieraitteni pitäisi kyllä pärjätä niillä. Uusi pussilakanasetti oli pakko ostaa, koska kotoa mukaan ottamani vanha ja kulunut pussilakana oli ilmeisesti vähän liian vanha ja kulunut ja repesi toisesta päästä. Siinä oli siis valmiiksi pieni reikä, joka ensin suureni vain hiukan, mutta sitten muutamana yönä heräsin siihen, että olin pyöriessäni jättänyt osan lakanaa esim. jalan alle ja kun yritin vetää peittoa paremmin päälle, kuului vain sellainen repeytyvän kankaan "rriiiiiip"-ääni. Kun siinä ei pysynyt enää peitto sisällä, oli pakko ottaa käyttöön alunperin vieraille ostamani pussilakana ja ostaa nyt siis vieraille uusi. Ikean jälkeen menin vielä Mariahilferstrasselle, jossa shoppailin siihen asti, kunnes kaupat alkoivat mennä kiinni seitsemän jälkeen. Ostin neule-t-paidan ja farkut.

Koska eilen tuntui, että shoppailu jäi kesken, jatkoin tänään Mariahilferstrassella. Ostin jo yhden joululahjankin. Lisäksi löysin yhdestä kaupasta Teho-osaston tuotantokausia dvd:llä 17e/kpl. Koska kuudennessa tuotantokaudessa oli tekstitys myös suomeksi, ostin sen. Muissa ei jostain syystä ollut. Vaikka eipä se ollut pääsyy siihen, miksi en ostanut myös muita, vaan se että myynnissä oli jotain 12 tuotantokautta, ja vaikka suurin osa niistä tosiaan maksoi vain sen 17e, niin ei oikein ollut varaa ostaa useampia.

Olen nyt antanut ÖBB:lle eli Itävallan rautateille täysin anteeksi viikonlopun sekoilut. Ensimmäinen syy on se, että sain mailia, että saamme kaikki hyvitykseksi 25e, jonka voi käydä hakemassa koululta. Toinen syy on se, että ostin tänään huomiseksi menopaluun Bratislavaan. Ostaminen sujui nopeasti automaatista (jopa nopeammin kuin junamaatista Suomessa) ja lippu maksoi kokonaiset 12e! Kaikenlisäksi tämä on jokin jatkuvasti voimassa oleva erikoistarjouslippu, johon sisältyy ilmainen julkisen liikenteen käyttö Bratislavassa. Lippuun ei sisälly paikkavarausta, joten voin huomisen aikana matkustaa millä tahansa junalla Wienistä Bratislavaan ja takaisin. Tuskinpa tulee paikkaongelmia keskellä viikkoa, ja täällä tosiaan merkitään varatut paikat. Lippu ei tietenkään käy IC-junissa yms, mutta suurin osa tätä väliä kulkevista junista onkin muunlaisia. Matka kestää noin tunnin suuntaansa. Huomenna siis tutustumaan Bratislavaan!

Pitää vielä loppuun kertoa juttu liittyen tähän majoitukseeni. Tapasin Oktoberfest-matkalla kanadalaisen tytön, joka oli aluksi asunut täällä Haus Döblingissä. Hänen isänsä oli kuitenkin tullut käymään ja nähtyään millaisessa paikassa tyttö asuu, oli vuokrannut tyttärelleen kalliin asunnon yksityiseltä! Täytyy kyllä sanoa, että tämä oli jopa minusta porvarillisuuden huippu! Ei Haus Döbling nyt niin huono paikka ole asua. On tietysti vähän kulunut, ja keittiö (huonosti varusteltu) ja vessat (joita on vain pari) pitää jakaa koko kerroksen kanssa, mutta silti. Ei mun huone Singaporessakaan nyt niin paljon parempi ollut. Tyttö on täällä kyllä koko vuoden, mutta eiköhän täällä asu opiskelijoita pidempiäkin aikoja. Minusta tuollainen tuntuu jopa jotenkin loukkaavalta niitä kohtaan, jotka oikeasti asuvat täällä opiskelujensa ajan, erityisesti jos ei ole parempaan varaa. Ihan kuin tämä ei olisi ihmiselle soveltuva asuinpaikka... Mietin vain, että vaikuttaako minun mielipiteeseeni se, että olen pienestä asti vieraillut Tallinnan neuvostoblokeissa, joissa myös on kaikki ollut vähän vanhaa ja nuhjuista verrattuna suojeltuun ja keskiluokkaiseen elämääni kotona. Olen muutenkin jo matkustanut jonkin verran, ja nähnyt miten eri tavoin voi asua. Mutta epäilenpä, että joko minun huoneeni ja kerrokseni täällä on paremmassa kunnossa kuin muiden, tai sitten he ovat vain tottuneet vieläkin parempitasoiseen asumiseen kuin minä. Ärsyttää vain tuollainen, kun täällä on kuitenkin kaikki tarpeellinen: toimiva suihku, lämmintä vettä, toimivat vessat, sähköhella, jääkaappi, pakastin, nettiyhteys jne. Tulee ihan mieleen, kun oltiin äitin kanssa Romaniassa ja yövyttiin hotellissa Brasovissa. Huone oli ihan hyvä, vähän nuhjaantunut kyllä. Muistan, miten otti silloinkin päähän, kun suurin osa ihmisistä jaksoi valittaa hotellin huonosta tasosta, kun vesi ei tullutkaan suihkussa ihan yhtä hyvällä paineella kuin kotona.

Ei kommentteja: