keskiviikko 5. marraskuuta 2008

Red Bullia ja teetä

Juu, kuten Jenni arvelikin, niin opiskelen niin ahkerasti, ettei aikaa blogin kirjoittamiselle meinaa jäädä. Varsinkin kun Tapani tulee lauantaiaamuna viikoksi tänne, olen yrittänyt tehdä nyt niin paljon läksyjä kuin mahdollista ettei sitten tarvitsisi tehdä. Valitettavasti vain on lukukauden kiireisin aika, ja jotain jää väistämättä ensi viikoksikin. Mitään erityisempääkään ei ole tapahtunut, lähinnä pitkiä päiviä koulussa (seitsemästä kahteentoista tuntiin tällä viikolla).

Ajattelin kuitenkin kirjoittaa muutamasta juoma-aiheisesta huomiosta. Ei kuitenkaan koske alkoholia, älkää innostuko :) Ensinnäkin, ainakin pienemmissä maissa tuntuu bisneskouluissa olevan aina joku suosikkiyritys, jota sekä opettajat että opiskelijat käyttävät usein esimerkkinä tunneilla, oli kyse sitten melkein mistä tahansa liiketoiminnan osa-alueesta. Suomessa tämä yritys on tietysti Nokia. Mikä se sitten on Itävallassa? Näköjään Red Bull! Enkä edes tiennyt tänne tullessani, että se on itävaltalainen yritys. Täällä sitä ei kuitenkaan ole voinut olla huomaamatta: Red Bull on esimerkkinä aiheesta kuin aiheesta suunnilleen joka toisella luennolla, sitä saa jokaisesta ravintolasta ja kahvilasta, ja yliopistoruokalan aulassa on Red Bull-automaatti... Ei sillä, vaikken itse energiajuomia juokaan, Red Bull on kyllä mielenkiintoinen yritys. Se toimii samalla periaatteella kuin Nike: yritys itse ei valmista mitään, vaan ainoastaan brandaa, markkinoi ja myy valmista tuotetta. Ja hyvinhän markkinointi toimii: kukapa ei muistaisi kuuluisaa mainoslausetta siitä, mitä Red Bull antaa. Tässä aiheeseen (ja pian melkein vuodenaikaankin) liittyvä, ilmeisesti vähän kiistelyä aiheuttanut mainos ("Mistä luulet, että enkelit saavat omansa?") : http://www.youtube.com/watch?v=yB9B4pMw8zc. Kaikille formuloista kiinnostuneille vielä tiedoksi, että Red Bull omistaa nykyään kokonaista kaksi F1-tallia. Vuonna 2004 se osti Jaguarin F1-tallin, jonka nimeksi tuli Red Bull Racing. Myöhemmin yhtiö osti myös Minardin, joka nykyään tunnetaan nimellä Scuderia Toro Rosso.

Toiseen juoma-aiheiseen juttuun olen törmännyt kaupan hyllyillä. Ilmeisesti täällä ei myydä ollenkaan hedelmillä maustettua mustaa teetä! Hyllyt ovat kyllä täynnä "hedelmäteetä", mutta kyseessä ei olekaan mikään oikea tee, vaan pelkistä hedelmistä koostuva uute. Tämä on minulle joka kerta pettymys, kun luulen löytäneeni uuden teemaun: pakkauksessa ei ole tippaakaan mustaa teetä. En tykkää noista hedelmäuutteista, maistuvat liian happamalle ja niistä puuttuu tietysti se teen maku (vaikka joku voisi sanoa, että pussiteestä yleensäkin puuttuu se teen maku, mutta tunnustan nyt moukkamaisuuteni tässä asiassa). Mustaakin teetä kyllä hyllystä löytyy, mutta vain näitä Earl Greyta, Ceylonia, English Breakfastia yms. En minä kyllä täällä juuri teetä juo, mutta silti kaipaan hedelmillä maustettua mustaa teetä. Oikeaa teetä minulle, kiitos, ei mitään hedelmäuutejuttuja!

Ja lopuksi vielä säähän. Jos olette katselleet tuota yläpuolella olevaa banneria, joka näyttää Wienin sään, olette varmaan huomanneet aika korkeat lämpötilat. Juuri nytkin se näyttää viittätoista astetta, vaikka kello lähenee puolta yhdeksää! Lämmintä ja aurinkoista tosiaan on, siksi harmittaakin viettää pitkät päivät sisällä luennoilla. Kuulin kuitenkin, että tämä ei todellakaan ole normaali marraskuun sää. Aiemmin on tähän aikaan jo joskus sadellut luntakin. Sää onkin ollut koko syksyn aika outo: ensin todella kuumaa monta viikkoa, sitten yhtäkkiä todella kylmää (huomattavasti kylmempää kuin nyt), välillä vähän normaalimpaa ja nyt tällainen lämpöaalto, joka on kestänyt jo aika pitkään. Saa nähdä, milloin tilanne normalisoituu. Tällä hetkellä sääennuste lupaa ensi viikoksi viilenevää, mutta niin se lupasi viikko sittenkin...

Vielä Jennille: aion tulla käymään teillä lauantaina 20.12. Tulen täältä Suomeen pe 19.12. illalla ja sitten siirryn jossain vaiheessa Rantasalmelle, joten ajattelin siinä välissä käydä katsomassa tyttöjä ja tuoda jotain joulupukilta. Tarkempaa suunnitelmaa ei vielä ole, mutta pliis pidä toi lauantai vapaana ja varattuna mun vierailulle :)