torstai 18. syyskuuta 2008

Uusi ruokakulttuurikokemus

Tänäsestä ei muuten ole paljon kerrottavaa (saksaa koko päivä, välillä tylsää, koska käytiin läpi joidenkin pyynnöstä genetiiviä ja komparatiivia, jotka molemmat on minusta aika yksinkertaisia), mutta piti kertoa teille ruokakulttuurikokemuksestani lounastauolla. Menimme Annan (Venäjältä, Jekaterinburgista, mutta opiskelee Pietarissa) kanssa ihan koulun vieressä olevaan Selbstverständlichiin, jonka olimme kuulleet olevan hyvin suosittu. Vilkaisimme ovella päivän menu-listaa pikaisesti, ja vähän aikaa ruokalistaa pöydässä selattuamme päätimme molemmat ottaa menun, koska se on yleensä erittäin hyvä tarjous (nytkin kaksi ruokalajia 6e). Minä olin lähinnä vilkaissut alkuruokaa ja Anna pääruokaa sen verran, että se oli kanaa. Alkukeitto oli jonkinlainen kurpitsasosekeitto ja aika hyvää. Pääruuaksi tuli sitten lautanen, joka oli puoliksi täytetty perunasalaatilla ja puoliksi leivitetyillä lihanpaloilla. Perunasalaatti oli aika samanlaista kuin Suomessakin, mutta ensimmäinen suupala lihaa paljasti meille molemmille totuuden: siinä ovella olevassa ruokalistassa oli lukenut Hühnerleber, eli kananmaksaa. No, ei minulla onneksi mitään niin pahasti maksaa vastaan ole, ihan hyvää se oli. Kaikkea en tosin jaksanut syödä, joten ainakin sillä rahalla sai vatsansa täyteen, kun annos ei todellakaan ollut mitenkään pieni. Ja tulipahan maistettua taas yksi itävaltalainen ruokalaji.

Toinen lähiaikoina maistamani paikallinen ruokalaji on Reisfleisch (http://de.wikipedia.org/wiki/Reisfleisch), joka on juuri sitä, mitä nimikin sanoo: riisiä ja lihaa. Löysin sen kaupasta valmisruokahyllystä aika halvalla, joten pitihän sitä kokeilla. Ihan hyvää oli. Tietysti varmaan kotonatehty olisi huomattavasti parempaa.

Huomenna on sitten kokopäivämatka Graziin. Lähtövalmiina pitää olla aamulla klo.8 ja aikataulun mukaan illalla palataan kymmenen aikoihin. Menenkin tästä siis katselemaan netistä tietoja Grazista, että mitä on odotettavissa.

Ei kommentteja: