keskiviikko 10. syyskuuta 2008

Eläintarha (ja kaksi kuvaa iskälle)

Tänään oli suuntana eläintarha, kun sääkin suosi (+29) ja ajattelin, että siellä ei olisi viikolla yhtä paljon ihmisiä kuin viikonloppuisin. Sitäpaitsi ajattelin myös, että eläintarhassa on kivempi käydä nyt, kun on vielä kesäistä, kuin syksyisemmällä säällä. Eläintarha sijaitsee Schönbrunnin puutarhassa ja on maailman vanhin eläintarha, sillä keisarilla oli paikalla oma eläinpuisto jo 1700-luvulla. Puitteet olivatkin hienot, mutta minusta tuntui siltä, että esim. Singaporen tai Sydneyn eläintarhassa eläimet vaikuttivat paljon tyytyväisemmiltä. Tuolla oli vielä menossa joku iso saneeraustyö, joka tuntui ainakin jääkarhuäitiä häiritsevän suuresti. Sen asuinpaikkaa vastapäätä oli auto purkamassa hiekkakuormaa pitäen aika kovaa ääntä, ja jääkarhuemo kiersi häkkiään aika aggressiivisen oloisena. Paljon erikoisia eläimiähän tuolla kyllä oli, löytyi kaikki koalat, norsut, virtahevot, sarvikuonot sun muut. Trooppisille eläimille oli erikseen oma talo, jossa sisällä kosteaa ja kuumaa. Tuli kyllä Singapore mieleen. Siellä piti olla niitä hiirikauriitakin, mutta en valitettavasti nähnyt. Ostin lipun, jonka hintaan kuului myös uusi aavikkotalo (jossa hienointa minusta oli yli 20cm pitkä lihava etana) ja Palmenhaus, joka on kopio Lontoon Kew Gardensissa olevasta kasvihuoneesta ja rakennettu 1800-luvun lopussa. Palmenhausissa oli myös oma osio tropiikille, sama tuttu ilmasto sielläkin. Tuli ihan nostalginen olo...
Tänä iltana oli tarkoitus pestä pyykkiä, mutta sainkin kutsun seitsemäksi Rathausplatzille viettämään kesäiltaa muiden block seminar-osallistujien kanssa (siis niiden, jotka ovat vielä kaupungissa, osahan oli täällä vain sen seminaarin ajan). Kävin siis vaihtamassa pesukonevaraukseni huomisillaksi, enköhän pärjää näillä vaatteilla vielä siihen asti. Toinen mahdollisuus on, että pesen vaatteet jo aamulla, silloin on näköjään yleensä koneet tyhjillään. Näkee sitten huomenna.

Loppuun vielä valokuvia (lopussa ihan iskää varten kaksi paluumatkalla nappaamaani kuvaa).
Palmenhaus ja puutarhaa.

Palmenhaus sisältä.
Pieni aasivauva.
Kasa vesipuhveleita märehtimässä.
Se kuuluisa rafflesia, jota en tainnut Singaporessa nähdäkään.

I'm a roadrunner, honey...Beep!Beep!
Tapanille jäänallekuva.
Ja ne iskän kuvat:

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kulta pieni,tuliko Sulla isoveli Aikkua ikävä,kun Hurriganesia linkillä meille laitoit?
Entäs Sinun kiltin tytön imago?
Kuuntelin kyllä mielelläni,muistui mieleen ne ajat,kun Aikun jälkeen volvoon istuin ja auton käynnistin - GET ON räjähti täysillä soimaan ja minä hyppäsin säihkähdyksestä metrin ilmaan!
Oli aamulla töihin lähtiessä kunnon herätys!
Opinpahan sulkemaan radion,ennen kuin käynnistin auton!
Terkkuja iskältäkin,kyllä hän heti tunnisti maantiekiitäjän!
Naureskelee äiti.