torstai 11. syyskuuta 2008

Illanviettoa ja Tonava

Eilen siis tapasimme klo.19 Rathausplatzin suihkulähteellä. Suihkulähteitä on tosin kaksi, ja olin ensin väärän luona odottelemassa, mutta onneksi tajusin lähteä vähän ennen seitsemää katselemaan, olisiko jossain toinenkin. Sieltähän sitä porukkaa sitten löytyi, ja kävimme vielä ennen syömisen aloittamista tarkastamassa, ettei toisen suihkulähteen luona ole ketään muita odottamassa.

Paikalla oli aiemmin mainituista Marie, Stefania ja Marc, lisäksi teille uusia (eli tässä blogissa ennenmainitsemattomia, mutta minulle seminaarista tuttuja) olivat Vilma (meidän koulusta), Andres (Tanska), Anna (Venäjä) ja Timea (Unkari). Lisäksi paikalla oli kaksi aivan uutta tuttavuutta Tanskasta, Birgitte ja Josefine. He ovat täällä myös CEMS-vaihdossa, mutta osallistuvat siihen toiseen block seminariin, joka on ensi viikolla. Birgitte oli muuten ilmeisesti samaan aikaan vaihdossa Singaporessa kuin minä, eri yliopistossa vain!

Rathausplatzilla oli kai jokin festivaali menossa, ja ruokaa ja juomaa myytiin useissa kojuissa. Minä ostin espanjalaisesta kojusta kanatortillan ja sangriaa. Oli hyvää, tai varsinkin se sangria oli. Join silti vain yhden lasillisen. Siinä sitten syötiin ja juteltiin, lähinnä siitä, mitä ollaan jo nähty ja millaisia suunnitelmia on seuraaviksi viikoiksi. Vähän ennen kymmentä alkoi sataa, joten lähdin samalla kuin suurin osa muistakin, kun en ollut ottanut mukaan sateenvarjoa tai edes mitään pitkähihaista. Tosin kun vajaan puolen tunnin päästä nousin ratikasta Haus Döblingin vieressä, oli sade jo lakannut, joten olisi ehkä kuitenkin kannattanut vielä jäädä. Tosin sade myös viilensi ilmaa (ainakin hetkellisesti), ja minulla oli hame päällä, olisi voinut alkaa tulla kylmä. Sitäpaitsi, parempi kai lopettaa silloin kun on vielä kivaa.

Tänään menin ensin aamupäivällä katselemaan Tonavaa, sen rannalla olevaa Donauparkia ja Wienin moderneinta aluetta, joka koostuu useista lasi- ja betonimöhkäleistä täynnä toimistoja, kongressikeskuksia yms. En tosin viihtynyt siellä kovinkaan kauaa, vaan lähdin iltapäiväksi Mariahilferstrasselle. Yhdessä kirjakaupassa oli yläkerrassa hyllymetreittäin englanninkielisiä pokkareita hintaan 3,99e. Oli vielä sellaisia uudehkoja ja osin kuuluisia pokkareita, jotka normaalisti maksaa 8-12e. Kolme kirjaa ostin lopulta: Robin Hobbin Ship of Magicin, Lauren Weisbergerin Everyone Worth Knowing ja Mitch Albomin Tuesdays with Morrie. Tuon Hobbin olen halunnut lukea jo muutaman vuoden ja olenkin sitä jo jonkin aikaa katsellut kirjakaupoista, mutta yleensä sitä ei joko ole ollut, tai se on maksanut n.12e. Weisbergeriltä luin Singaporessa The Devil Wears Prada (Paholainen pukeutuu Pradaan), ja koska se oli ihan hyvä, olen monesti aikonut lukea hänen muitakin kirjojaan. Tuesdays with Morriesta olen kuullut paljon, se lienee jonkinlainen moderni pikkuklassikko, ja luin viime vuonna saman kirjailijan The Five People You Meet in Heaven, josta tykkäsin kovasti. Lisäksi ostin jotain pikkujuttuja, kuten vihdoin Wien-kortteja.

Kohta lähden katsomaan, onnistunko käyttämään niitä pesutuvan pesukoneita. Huomiseksi ei ole suunnitelmia, vaikkakin eilen kyllä ilmoitimme Marielle, että tulemme perjantai-iltana hänen luokseen illalliselle (Marie oli juuri aiemmin selittänyt, miten 1. hänen kämpässään on paljon tilaa, koska kämppis on poissa ja 2. miten hän tykkää järjestää illallisia kavereille). Marie ei vielä luvannut mitään, joten saa nähdä, toteutuuko tuo. Sunnuntaina on joka tapauksessa porukkaa menossa Albertina-museoon (http://www.albertina.at/) katsomaan Van Goghin näyttelyä, jonka pitäisi olla tosi kattava ja hieno, joten aion mennä mukaan. Albertina on sitäpaitsi yksi näitä jotain keisarillisia palatsirakennuksia, jonne kannattaa kuulemma mennä ihan jo sen rakennuksenkin takia. Loppuun vielä yksi kuva Tonavasta ja sen katselemiseksi vähän tunnelmamusiikkia, kun kerran Wienissä ollaan.
Tonava ja taustalla Wienerwaldin kukkulat.
Tunnelmamusiikki, versiona jota Suomessa harvemmin kuulee, mutta laulettavaksi tämä on alunperin tarkoitettu: http://www.youtube.com/watch?v=_MzC2n5apyU&feature=related

1 kommentti:

Lotta kirjoitti...

Se Tuesdays With Morrie on hyvä kirja, tosin eri lailla kuin Five People who You Meet in Heaven, mutta kuitenkin lukemisen arvoinen... voitkin sitten nuo halvat ostoksesi bookcrossata, ihana kirjakauppa, jos tuollaisia pokkareita löytää neljällä eurolla!

Käypä osallistumassa muuten HGG-ketjuun, minä sain jo ensimmäisen joululahjani tänään ;)