sunnuntai 14. joulukuuta 2008

Kauneimmat joululaulut Ruprechtskirchessä

Kun olen Kauneimpia joululauluja laulanut Rantasalmen lisäksi Savonlinnassa, Mikkelissä, Alavudella ja Helsingissä (Singaporesta valitettavasti ehdin lähteä ennen tilaisuutta), niin pitihän ne käydä laulamassa myös täällä Wienissä, kun huomasin paikallisen suomalaisen seurakunnan järjestävän tällaisen tilaisuuden. Paikkana oli Ruprechtskirche, Wienin vanhin kirkko, joka olikin ääriään myöten täynnä suomalaisia ja suomalaismielisiä. Paikka oli tosi tunnelmallinen, koska kirkko oli sisältä aika yksinkertainen: valkeat seinät, holvikaaret, tummat puupenkit ja koristeena pari puista patsasta ja kaksi keskiajalta peräisin olevaa lasimaalausikkunaa. Takapuoli kyllä puutui penkeissä, eikä ergonomia ollut muutenkaan paras mahdollinen, mutta laulaminen oli tietysti kivaa. Kaikki perinteiset joululaulut vihkosesta tuli laulettua, ja muutama ylimääräinenkin. Yksi saksankielinenkin mahtui mukaan: http://www.youtube.com/watch?v=-nKjUEfDSXQ .

Joululaulujen jälkeen kävin Schönbrunnissa ostamassa vihdoin sen puuttuneen Sissi-t-paidan. Koska päivällisaika lähestyi, kävin joulumarkkinoilla syömässä kinkku-juusto-uuniperunan ja jälkiruuaksi omenahillo-kaneli-letun. Pitempäänkin olisin siellä viihtynyt, mutta oli kiire takaisin lukemaan tenttiin.

Perjantaiaamuna herätessäni muuten huomasin valitettavasti kurkun olevan kipeä. Ensimmäinen ajatus oli "Voi ei, ei nyt, ei nyt ole aikaa sairastaa!". Onneksi kipu ei kehittynytkään flunssaksi, mikä oli minusta vähän outoa. Perjantain ja lauantain kurkku oli niin kipeä, että piti jatkuvasti syödä yskänkarkkeja ja panadolia, mutta mitään muita flunssan oireita ei ollut. Tänään kurkku on ollut onneksi parempi, saa tosin nähdä mitä tykkäsi tuosta laulamisesta.

Tässä vielä muutama kuva Ruprechtskirchestä ja yksi lauluista, jonka myös lauloimme tänään, ilmeisesti myönnytyksenä paikalla mahdollisesti olleille ruotsinkielisille (valitsin videon niin, että se sopii hyvin eiliseen).


Ruprechtskirche.


Olisiko tämä kirkon seinustalla seissyt sitten se Ruprecht?

Ja musiikki: http://www.youtube.com/watch?v=PQ1hsH8vwWg

Ei kommentteja: