lauantai 18. lokakuuta 2008

Opiskelua ja äänestystä

En ole kirjoittanut muutamaan päivään lähinnä, koska mitään kovin erityistä ei ole tapahtunut. Opiskelu on alkanut ja alun vaihtarihössötys rauhoittunut. Vietänkin tämän viikonlopun lähinnä tehden erilaisia koulujuttuja (artikkelien ja casien lukemista, tiivistelmiä, yksi pitempi kirjoitelma, saksan kotitehtäviä), koska ensi viikonloppu menee kokonaan Prahassa, enkä silloin tietenkään ehdi keskittyä opiskeluun. Otin tosin sen verran taukoa kouluhommiin, että kävin Suomen suurlähetystössä äänestämässä. Ehdokkaan (ja jopa puolueen) päättäminen oli tällä kertaa vaikeaa, mutta löysin lopulta sopivan vaalikoneen avulla. Rantasalmella oli niin paljon helpompi äänestää kuntavaaleissa, kun tunsi ehdokkaat henkilökohtaisesti! En tosin ole siellä äänestänyt kuntavaaleissa kuin kerran, viimeksi äänestin Mikkelissä. Vaihdoin nyt jopa puoluetta verrattuna siihen, miten yleensä olen äänestänyt. Saa nähdä, pysyykö kanta samana seuraavissakin vaaleissa.

Torstai-iltana oli sentään jotain vaihtelua opiskelija-arkeen: CEMS welcome event yhdessä ravintolassa. Siellä oli ensin "tärkeää infoa", ts. kerrottu vähän vuoden ohjelmasta, sitten aasialaisvaikutteista ruokaa seisovasta pöydästä (sushia!) ja lopulta joku bändi esiintymässä. Valitettavasti bändi soitti niin kovaa, että juttelu oli erittäin vaikeaa, ja koko bileet tuntui aika lässähdykseltä, koska kukaan ei vielä siinä vaiheessa halunnut tanssia vaan mieluummin jutella ihmisten kanssa, joka siis ei oikein onnistunut. Tämän takia ihmiset alkoikin sitten lähteä aika aikaisin pois. Ilmaista ruokaa ja alkoholia kuitenkin: ensin alkudrinkki ja sitten jokainen sai yhden ilmaisen drinkkikupongin. Ostin omallani Mudsliden, joka muistutti enemmän jälkiruokaa kuin drinkkiä, koostui nimittäin viinan ja Baileysin lisäksi banaanista, suklaakastikkeesta ja kermasta, joita kaikkia oli aika runsaasti. Olin lähinnä Katherinan, Josefinen ja Timean kanssa koko ajan, lisäksi tutustuin bratislavalaiseen mutta täällä opiskelevaan Silviaan (joka asuu Bratislavassa, siis tulee tunnin matkan junalla aina kouluun!). Lähdin jo joskus kymmenen aikaan, kun bileet ei ainakaan tuntunut enää paranevan. Tilaisuushan alkoi jo vähän ennen seitsemää.

Niin, torstaisesta saksankurssista piti vielä kertoa. Opettaja ilmoitti tunnin aluksi, että haluaa välitunnilla nähdä kaikki CEMS-opiskelijat, että voi vähän kertoa, vaikuttaako kokeen ja tehtyjen harjoitusten perusteella siltä, että selviää tämän tason kurssista. Tauolla menin siis jännityneenä jonon päähän. Kuuntelin kauhuissani toisten saamia kommentteja: "Harjoittele paljon kielioppia.", "Kertaa artikkeleita!", "Puhu paljon paikallisten kanssa ja anna heidän korjata puhettasi.", "Kuullunymmärtäminen meni huonosti." jne. Odotin kauhulla, minkä kommentin saisin. Varmasti sanoisi ainakin puhumisesta jotain... Sitten tuli minun vuoroni, ilmoitin nimeni, opettaja katsoi listaa ja sanoi "Alles gut. Sollte OK sein." ("Kaikki hyvin. Pitäisi olla OK."). Siinä kaikki! Olen siis nyt ylimmän tason saksankurssilla, eikä minun opettajan mielestä tarvitse kiinnittää mihinkään erityisesti edes huomiota, että pääsen kurssin (ja CEMS-kielikokeen) läpi! Jotain hyötyä Savonlinnasta, ilmeisesti, vaikka en tunnekaan olevani samalla tasolla kuin silloin...

Ulkona sää on näyttänyt pari päivää oikein kauniilta, vaikka välillä ehti olla jo harmaampaa Lotan lähdön jälkeen. Aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta, vaikkei enää niin lämmintä olekaan. No, reilusti yli 10 astetta varmasti kuitenkin. En vain hirveästi ole ehtinyt nauttia säästä, kun olen ahkeroinut näiden koulujuttujen kanssa, mitä nyt käynyt siellä suurlähetystöllä ja kaupassa. Enköhän tosin vielä ehdi, tämä viikonloppu on täynnä läksyjä juuri siksi, että ensi viikonloppuna ei ole aikaa tehdä mitään kolmeen päivään, joten teen osan jo etukäteen valmiiksi. Toisaalta taas en ole ehtinyt aloittaa aiemmin, koska Lotta oli täällä. Ensi viikolla onneksi kaikki luennot ovat iltapäivisin, joten aamuisin on sitten vielä aikaa, jos en kaikkea huomenna ehdi. Huomenna on tarkoitus myös pestä pyykkiä, toivottavasti ei tule samanlaisia ongelmia kuin viimekerralla...

EDIT: Unohdin mainita, että pääsenkin jouluksi Suomeen jo aiemmin. Alunperinhän minulla oli lento 22.12. illaksi, mutta koska kurssit loppuukin jo vähän aiemmin, on lento nyt siirretty 19.12. illaksi. Rantasalmelle siirryn 20.12. Rakas äitini joutui maksamaan tästä hyvästä Finnairille 50e, mutta ilmoitti herttaisesti, että se on pieni hinta joulusiivousavusta...

4 kommenttia:

Lotta kirjoitti...

Moi,

Miten se teidän äiti olikaan tulossa Perusta? Olen ilmeisemmin viikonlopun Helsingissä (kirjamessut, jee!!) ja mietin että tuliko se lento la vai su Suomeen?

Anonyymi kirjoitti...

Ahaa,arvaa kuka!
Oma rakas aitisi ja ihan hengissa!Eñ loyda pilkkuja,sorry!
Ollaan Yucayassa.Eli se on Andien laaksossa,entisessa luostarissa yota.Ihana paikka!
Meita on 12 hengen ryhma opas mukaanlukien,joista 10 on nyt sademetsan jalkeen antibioottikuurilla!Iska on huoneessa lepaamassa,etta olisi huomenna kunnossa 14 km vaellukseen ylhaalta alas Andien laaksoon.
Mahtava on ollut!Maisemat ja inkakulttuuri suorastaan mykistavat!
On nahty rannikon viinitarhat,puuvillapellot,vuorenkorkuiset hiekkadyynit,sitten yli vuorten sademetsaan!
Siella pari yota ja vaellus siella,samoin kanoottiretket!
Ja paljon on viela edessa!
Ylihuomenna junalla Machu Piccuun!
Iska ilmestyi olaan takaa lukemaan.Se on aina nain,kun mina olen netissa!Ihan kun korttipelissa!
Lekuri mittasi veresta hapen,meilla kummallakaan ei ole ongelmaa vuoristotaudilla1

Anonyymi kirjoitti...

Hannelelle tiedoksi,etta ei se masu niin hirvean kipea ollut,olihan mulla smectaa!Mutta piti varmistaa,etta kykenee kaikki matkan retket tekemaan!
Taalla on tosi hienot hotellit,Joka hotellin aulassa on isot termokset koka teeta!Sita suositellaan juotavaksi paljon,se helpottaa vuoristotautia.
Tanaan nousimme bussilla 3700m,josta laskeutuimme 1km alaspain hotelliin.
Alkumatkassa saatiin paikalliselta oppaalta kokalehtia,mista han neuvoi tekemaan mallin poskeen.
Sen jalkeen ei tuntunut missaan,vaikka polku oli vain metrista kolmeen metriin levea,ja putousta valilla satoja metreja!
Alastulon matka oli 14km,selvitimme sen kunnialla.Maisemat uskomattomia!
Tullaan Helsinkiin la aamuyosta,nukumme hotellissa ja kaymme tuliaiset viemassa Aikun perheelle,ennen kun lahdemme Rantsulle!
Viestitan Lotalle sitten Suomessa!
Terkkuja iska ja aiti
Lahdemme nyt illalliselle,pilkut viela hukassa!

Lotta kirjoitti...

Kiitos ihanasta matkatarinasta, Viive! Täällä töissä hilpeänä lueskelen, millaisiin seikkailuihin siellä oikein joudutte! Siis kateudesta vihreänä... Älä välitä niistä pilkuista, ymmärrettään ilmankin :) Hauskaa loppumatkaa!