sunnuntai 14. syyskuuta 2008

Taiteellinen iltapäivä

Tänään siis vietettiin iltapäivä Albertina-museossa. Tuli nähtyä niin Van Gogh-näyttely, museon toinen näyttely kuin myös palatsin alkuperäiseen 1800-luvun tyyliin restauroidut huoneet. Oli ihan kivaa ja kaksi tuntia meni tosi nopeasti. Tuli nähtyä tuon Van Goghin lisäksi mm. Picassoa, Monet'a, Munchia, Chagallia, Cezannea, Rubensia, Michelangeloa jne. Ei tosin mitään heidän kuuluisimpia töitään. Kuuluisin oli ehkä Van Goghin omakuva olkihatussa (http://imagecache2.allposters.com/images/pic/CAR/JG70~Self-Portrait-with-Straw-Hat-c-1887-Posters.jpg), tai minulle ainakin se oli tutuin, sekä yksi Monet'n lummemaalauksista. Mielenkiintoisinta oli ehkä nähdä Van Goghin alkuajan töitä, sekä sitten hänen maalauksiaan mielisairaalassa. Kaikkihan kai muistaakin, että Van Gogh kärsi mielenterveysongelmista ja leikkasi irti oman korvansa. Lopulta hän ampui itseään pellolla rintaan ja kuoli pari päivää myöhemmin. Museon jälkeen mentiin läheiseen kahvilaan, joka sijaitsee vanhassa kasvihuoneessa. Hieno ympäristö, mutta vähän kallis paikka (kaakao maksoi 3,40e). Oltiin siellä ehkä jotain tunti. Mukana oli Marie, Marc, Anna, Stefania, Anders, Vilma, Timea ja Timean unkarilainen ystävä, tosin kaksi viimeistä ei tullut kahvilaan. Museossakin käveltiin lähinnä pienissä ryhmissä, minä Stefanian ja Annan kanssa, ja lopuksi tavattiin ennalta sovitussa paikassa.

Huomenna on täysi päivä, alkaa se orientaatio-ohjelma. Aamulla on tasokoe saksan kurssia varten, sitten rekisteröitymistä, infotilaisuuksia ja iltapäivällä sitä saksaa. Kaksi seuraavaa viikkoa tulen ilmeisesti olemaan taas kohtalaisen kiireinen, tosin tarkka ohjelma saadaan vasta huomenna.

Tänään on muuten ollut tosi kylmä ja huomiseksi luvattu vielä kylmempää, jopa alle +10. Loppuviikosta pitäisi taas vähän lämmetä.

Ai niin, unohdin melkein mainita, että kävin tänään saksankielisen keskustelun, kun tapasin yhden tässä kerroksessa asuvista keittiössä: turkkilainen poika, joka opiskelee WUW:ssa. Saksaksi käytiin siis läpi nää tavalliset tyyliin mistä olen kotoisin, missä opiskelen, missä olen oppinut saksaa, kuinka kauan olen ollut täällä jne. Että kyllä se tästä lähtee! (Varsinkin kun on tuo kahden viikon intensiivikurssi edessä.)

Ei kommentteja: