torstai 30. lokakuuta 2008

Säätä ja saksaa

Tänään oli harvinaisen lämmin päivä, aurinko paistoi ja lämpömittari lähenteli kahtakymmentä. Tuuli aika kovasti, mutta lounaasta. Laitoinkin tämän innoittamana tuohon ylös teille sääbannerin. Näätte siitä aina senhetkisen säätilan täällä ja voitte verrata omaanne. Suomeen kai pitäisi tulla lauantaina lunta. Täällä pitäisi jatkua tuollainen reilun kymmenen asteen säätila vielä jonkin aikaa.

Piti myös sanoa sen verran saksasta, että se alkaa sujua huomattavasti paremmin. Tänäänkin kävin kokonaisen keskustelun Timean kanssa saksaksi huomisillan suunnitelmista, yhdestä yhteisestä kurssista ja ruuanlaitosta. Ensimmäisen kerran huomasin viikko sitten saksantunnilla, että yhtäkkiä ne sanat jotka on ennemmin pyörineet päässä, muttei vaan suostuneet tulemaan ulos, alkoikin valua suusta kohtalaisen vaivattomasti. Ei tietenkään yhtä hyvin ja oikein kuin miltä ne kuulostavat vielä pään sisällä, mutta ymmärretyksi olen tullut ainakin toisten saksanopiskelijoiden keskuudessa. Pitäisi vielä saada rohkeutta puhua kieltä myös paikallisten kanssa, mutta eiköhän se tästä kun harjoittelen vielä lisää toisten vaihtareiden kanssa! Tuntuu myös, että nyt ymmärrän saksantunneilla olevista kuullunymmärtämisharjoituksista vielä enemmän kuin ennen. Ihan kuin päässä olisi jokin kytkin napsahtanut kielen suhteen yhtäkkiä päälle!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nyt on sitten taas käyty noita naperoita ihmettelemässä ultrassa. Ja se toinen on edelleenkin ehkä poika tai sitten tyttö, eli voipi olla että synnytyksessä vasta tiedetään, toisesta sitten puolestaan nähtiin selvästi pallit ja pilikin että se nyt sitten ainakin on poika.:)Mutta nyt vauvoja kasvatellaan sitten jo kotona, kun kätilö laittoi supistelujen takia jo sairaslomalle, vaikkakin kohdunsuunpuolesta ei hätää olekaan, eli eivät ole ihan lähiaikoina pois tulossa, vaikka äidillä onkin jo hippo- olo.Tädille opiskeluintoa.
Jenni

Lotta kirjoitti...

Jennille onnea!
Mulla ei ole vieläkään sun numeroa, jotne laitan terveisiä tätä kautta!
Edelleen on siis vaatteita tarjolla, jos tunnette tarvetta, ei haittaa, vaikka kuluvat teillä lainassa ollesaan, suurin osa on jo ainakin kahdella muksulla pidettyjä.

Ja mun vauvakuumeeni ei hoitunut viikonloppunakaan, vaikka yhtä kiukkuista Sara-neitiä hyssyttelin nukkumaan, tarjoudun siis vapaaehtoisesti isommille riiviöille vahdiksi, jos tarvitaan :D

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos, kiitos Lotalle
Kyllä me jotain vaatteita varmaankin voitaisi ottaa, varsinkin jos on jotain muuta pojalle kuin sinistä, kun toinen nyt ainakin on poika... ja olet tietysti tervetullut vauvoja kotsomaan kun syntyvät, kun noin lähellä asut. Jos siitä olisi sitten apua tuohon vauvakuumeseenkin.:)Lapsenvahdillekin voi toisinaan olla käyttöä, vaikkakin meidän porukat asuu tossa kivenheiton päässä.
Sirjekö se vaan opiskelee ahkerasti kun ei uusia juttuja tule?:)
Jenni